Podzimní soustředění Souš 26.10. – 30.10.2016

O podzimních prázdninách vyrazili naši závodníci spolu s kanoisty Ostrožské Nové Vsi do Jizerských hor.

Malebná vesnička Černá Říčka, která leží na okraji obce Desná v Jizerských horách, se stala pro naše závodníky centrem podzimního soustředění. Horské podzimní počasí, vyšší nadmořská výška, mírné kopečky, čerstvý vzduch, chutná domácí kuchyně z Lukovny a výborné zázemí v Nymburské boudě připravily závodníkům ideální podmínky pro zvýšení fyzické i psychické kondice. Každodenní běh doplnilo náročné posilování s činkami a cvičení s vlastní váhou těla. Letošní soustředění bylo doplněno dvěma náročnými cyklistickými výlety do okolí.

IMG_6917

Po čtvrtečním vytrvalostním běhu byl naplánován cyklovýlet po krásách Jizerských hor.
V pátek ráno vyjela celá výprava od Nymburské chalupy směr přehrada Souš. Navštívili Protrženou přehradu na říčce Bílá Desná. Projeli pod Zeleným vrchem k chatě Na Knajpě, kde doplnili chybějící tekutiny. Starší členové oddílu si přidali ještě 12km kolem Smědavé hory. Odměnou všem byl výborný oběd v hoské chatě Smědava. Odtud se vraceli trasou pod Černým vrchem přes Jizerské rašeliniště do Kořenova a pokračovali zpět do Černé Říčky. Celkem najeli 42 km, starší pak 54km.
V sobotu po dopoledním běhání a dobrém obědě následoval další cyklistický výlet. Tentokrát  přes Kořenov do Příchovic k turistické chatě Hvězda, která leží pod stejnojmenným vrchem. Závěrem si všichni vyšlápli na vrchol Hvězdy, kde se nachází rozhledna Štěpánka. Následovala cesta zpět na chalupu. Neděle již byla opět ryze běžecká.

Fotky najde ve fotogalerii nebo ZDE

Napsat komentář